Damefrokost

På med hatten
På med hatten

Damefrokosten er fuld af traditioner 

Højdepunktet ved Byfesten i Sønderborg er damefrokosten, som traditionelt løber af stablen om lørdagen i Kristi himmelfartferien.

Det hele startede i 1976. Allerede dengang blev traditionerne med Hatte tema og postbude som serverings-personale grundlagt. Og naturligvis blev bestemte sange som “Kvindens pris” og “Sangen om os selv” sat på programmet.

Verdens Største Damefrokost

De første år kom der kun i omegnen af hundrede feststemte kvinder. Men frokosten var så vellykket, at deltagerantallet steg og steg, så til sidst var vi helt oppe på 1000 deltagere. Damefrokosten formåede endda at komme i Guinness Rekordbog. Det lykkedes allerede i 1982, at blive optaget, som verdens største af sin art. Foreningerne bag byfesten besluttet dengang at 1000 deltagere var for mange, og derfor blev deltagerantallet sat ned til 650 personer. Billetterne blev til gengæld revet væk.

Top Seven klare underholdningen
Top Seven klarer underholdningen

10 år efter startskuddet

Ved 10 års jubilæet i 1986 var 635 kvinder med til at få det gamle cirkustelt på Ringriderpladsen til gynge og svaje. Dengang blev musikken leveret af “Randi og Sunbeams” og jf. Ugeavisen var “den tiende Damefrokost i Sønderborg: ” På hat med damefrokosten”, både vildere og sjovere end tidligere”

Allerede i 1993 overtog bandet Top Seven med den populære Peter Vollstedt bag trommerne, scenen og siden dengang har han som den eneste haft han kvinderne i sin hule hånd under alle festerne.

25 år senere og der festes stadig

I 2001 ved 25 års jubilæet var Lise-Lotte Lohmann med til at sætte fut i festen sammen med dengang 800 kvinder, og som traditionerne foreskrev, var det eneste mandlige islæt de røde postbude fra Sønderborg Postkontor. Hattetemaet dengang var ” 25 år, sølvbrud, sølvstænk og ikke mindst i hjertets tegn.”

Der bliver festet til hatten falder af
Der bliver festet til hatten falder af
Top Seven blandt mange damer
Top Seven blandt mange damer

Damefrokosten startede som en traditionel frokost kl 12:00 med en frokostplatte på menuen, men gennem de seneste 39 år har damefrokosten udviklet sig til en reguler fest med starttidspunkt kl. 17.00, hvor menuen står på buffet.

 

1200 kvinder et og samme sted

1200 kvinder får teltet til at svaje til tonerne fra det velkendte Top Seven. Damefrokosten har udviklet sig til en overvældende fest i farver og humør, hvor damerne næppe er kommet på plads, før festen starter og bare varer ved. Det er blevet en uovertruffen stemning, som man kun mærker, når man selv er med.

Billetterne til året fest er blevet så eftertragtet, at damerne nu ligger i kø i bogstaveligste forstand, når de sættes til salg.

Højt til hatten
Højt til hatten
Sjove briller
Sjove briller