råd til årets store fester

3 måder til at få råd til årets store fester

Sponsoreret af Lead Supply

Skal du holde en stor fest i nærmeste fremtid, er det vigtigt at sikre sig, at der er råd til at holde et brag af en fest. Det kan være, at der er en bryllupsfest lige om hjørnet eller en rund fødselsdag, som du gerne vil fejre med en stor fest.

En fest kan hurtig blive en dyr omgang at holde – især hvis der er flere store fester i løbet af året. Der er nemlig typisk mange udgifter i forbindelse med afholdelse af en fest, herunder f.eks. udgifter til lokaler, mad- og drikkevarer, pynt og evt. hyre til et live band, der kan spille musik til festen.

Hvis du ikke selv har en stærk økonomi eller en stor opsparing, kan det godt være svært at få pengene til at slå til. Det er virkelig ærgerligt at være nødt til at droppe en skøn fest, fordi du ikke har råd til at afholde den.

Men det er ikke umuligt at få råd til en god og stor fest, man vil huske tilbage på i mange år, hvis din økonomi er lidt presset. Det kræver blot en smule realistisk planlægning og grundig vurdering af din privatøkonomi.

… Så fortvivl ej hvis du planlægger en stor fest men ikke kan finde pengene til det. Læs med her og lær mere om 3 måder til hvordan du kan få råd til årets store fester.

Få råd til festen med et lån

Hvis pengene ikke helt slår til, kan det være en mulighed at supplere dit budget med et lån. Det kan især vise sig at være en god løsning, hvis brylluppet eller barnedåben snart står for døren, og du har brug for yderligere finansiering her og nu. Der findes mange muligheder for at låne penge på markedet, som kan være med til at dække dine udgifter. Har du flere små lån i forvejen, kan det at samle lån måske være en rigtig god økonomisk løsning.

Vær dog altid opmærksom på ÅOP, renter, gebyrer og lånets løbetid, så du får det bedste lån. Et lån hvor du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Spar penge op i god tid

Ligger festen derimod et stykke ud i fremtiden, er en solid opsparing måske en bedre mulighed for dig. Har du en stor fest i kalenderen, er det derfor en god idé at begynde at spare op så tidligt som muligt. Allerhelst så snart du ved, at der skal afholdes en stor fest. Sparer du op i god tid er der større sandsynlighed for, at du kan nå at få sparet nok penge op.

Når du skal holde en stor fest, er det en rigtig god idé at lave et budget med forventede udgifter i forbindelse med festen. Det kunne f.eks. være leje af lokaler, mad, underholdning, pynt osv. For at opstille et realistisk budget bør du overveje og stille følgende spørgsmål:

  • Hvor stor skal festen være?
  • Hvilken type fest har du i tankerne?
  • Hvor mange gæster vil du invitere?
  • Har du allerede sparet penge op i forvejen?

Ved at besvare ovenstående spørgsmål bliver det langt nemmere at planlægge festen – både i forhold til det rent praktiske men i høj grad også i forhold til til det økonomiske. Alle disse overvejelser har nemlig stor indflydelse på, hvor meget du samlet skal betale for festen i sidste ende.

Der er stor forskel på, om du ønsker en storslået fest med mange gæster, hvor intet må mangle, eller du blot tænker en mindre fest med få bekendte. Alt efter hvilken type fest du ønsker, bør du planlægge økonomien efter dette. På den måde får du selv et økonomisk overblik og kan på den baggrund lægge et holdbart budget til den eller de kommende fester.

Del festudgifterne med andre og spar penge

Er der mange udgifter i forbindelse med afholdelsen af festen, kan du overveje mulighederne for at dele udgifterne ved afholde festen sammen med andre. På den måde står du ikke helt alene med de mange udgifter.

Overvejer du f.eks. at overraske din bedste veninde med en stor fødselsdagsfest, kan du høre dine andre veninder ad, om I ikke skulle gå sammen om at få stablet et brag af en fest på benene. Ved at dele udgifterne imellem flere bliver det langt nemmere at få råd, da du ikke skal betale det hele selv men kun en andel af det samlede beløb.

For at holde udgifterne nede kan du også overveje, hvilke udgifter der kan spares på. Måske kan du selv stå for maden i stedet for at bestille udefra og på den måde spare lidt penge? Eller måske kan du overveje at holde festen hjemme og slippe for udgifterne til et dyrt festlokale.

Mulighederne for billigere alternativer er mange uden, at du går på kompromis med kvaliteten af din fest. Du kan derfor sagtens vælge de billigere løsninger, uden at dine gæster kommer til at mærke det.