Søvn efter fest

Sådan får du den bedste søvn ovenpå en god fest

Hvis du nogensinde er vågnet op med en tør mund, en dunkende hovedpine og en kvalme, der gør det svært for dig at stå oprejst, så er det sikkert fordi, du har festet hele natten med lidt for meget alkohol og for dårlig en søvn.

Det kan gøre det svært at få noget ud af dagen derpå, og derfor bliver den også ofte spildt med at lave ingenting.

Nogle gange kan det være dejligt at give dig selv lov til at flade ud på sofaen en hel dag, men det ville være meget bedre, hvis du ikke også skulle føle dig så utilpas, mens du gjorde det – og det bedste du kan gøre for at undgå det, er at få dig en ordentlig søvn.

Det er lige præcis, hvad du får tips til her.

1. Få dig en ordentlig seng

Det første du skal gøre for at få dig bedste søvn, er, at du skal have dig en ordentlig seng. For uanset om du har drukket eller ej, så betyder dit valg af seng meget for kvaliteten af din søvn.

Hvis du imidlertid har drukket, så vil du ofte mærke meget mere til det.

Muskel- og ledsmerte er nemlig ikke et ualmindeligt symptom på tømmermænd og for ikke at gøre problemet værre, skal du give dig selv et godt sted at ligge og sove.

Du kan med fordel læse dig til bedst i test elevationssenge eller andre typer af senge, hvis du vil blive lidt klogere på, hvilken seng der vil være bedst for dig – ikke mindst efter en god fest.

2. Drik masser af vand

Det næste du skal huske, hvis du vil have en bedre søvn ovenpå en god fest, er, at noget af det der sker, når vi drikker, er, at vi bliver dehydrerede. Det kan også være noget af det, der kan gøre tømmermændene så ulidelige.

Derfor skal du drikke masser af vand, mens du fester, og før du går i seng.

Selv hvis det betyder, at du skal op og tisse om natten, så vil det uden tvivl være bedre for din krop og for din overordnede søvn.

3. Spis sundt

Mange er fristede til at spise en masse fed mad som for eksempel chips, pizza, pomfritter eller andre former for fastfood efter en fest. Det er dog ikke så godt for kroppen.

For hvis du udsætter din krop for alkohol, senere sengetid og flere timer tilbragt på dansegulvet, så har din krop brug for nærende mad.

Undgår du at drikke masser af vand og at spise sundt i forbindelse med fester, vil det blive sværere for dig at komme på toppen igen, og det kan i særdeleshed komme til at gå ud over din søvn.

4. Gå tidligt hjem

Det sidste råd er måske det mest kedelige, men hvis du lige tænker tilbage på nogle af de fester, du har været til i dit liv, så kan du sikkert også komme på mere end ét tilfælde, hvor du blev ude længere, end du havde behøvet.

Der er nemlig ingen grund til at trække festen i langdrag. Udtryk som: ”Stop mens legen er god,” holder også til fester, for vil du ikke hellere huske en fest for, hvor meget sjov du havde, end for hvor lang vejen var hjem, da du var helt udkørt.

At tage hjem tidligt kan altså både give dig et bedre minde om festen, og så kan det give dig mere vigtig tid til at sove i.